U bent hier:
De kracht van onze natuurgebieden

CurieuzeNeuzen in de Tuin plaatste zes maanden lang, van april tot eind oktober, 5.000 gazondolken in de bodem van Vlaamse tuinen, parken, akkers en natuurgebieden. 200 daarvan stonden in 50 natte natuurgebieden van Natuurpunt in de provincie Antwerpen. De dolken verzamelden info over temperatuur, vochtgehalte en koolstofopslag in de bodem. En de resultaten zijn indrukwekkend.

Mascotte van Beveren, de bever, nu ook in het echt gespot in de gemeente

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel bevestigd: er zijn sporen van een bever op grondgebied Beveren. Er leeft al een tijd een populatie bevers in buurgemeente Kruibeke. Nu heeft boswachter Bram Vereecken van Natuur en Bos ook sporen aangetroffen in Beveren. Vermoedelijk is de bever in Beveren terecht gekomen tijdens het zoeken naar uitbreidingsgebied. (Bron: VRT NWS - 14/12/2021)

CurieuzeNeuzen in de Tuin - dossier Tuinen als spons

Universiteit Antwerpen en De Standaard presenteren na een half jaar lang meten op 5.000 plaatsen in Vlaanderen de eerste resultaten van het onderzoek. Ontdek de resultaten van het onderzoek ‘Jouw tuin als spons’.

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | november 2021

In deze editie lees je onder andere over het nieuw ontwerp die de Provincie Oost-Vlaanderen opmaakte voor de herinrichting van het overstromingsgebied in Kruisem, de opmaak van waterbalansen voor de provincie Oost-Vlaanderen en de uitbouw van het meetnetwerk waterpeilen.

Milieuboot Nieuwbrief | november 2021

In deze editie kan je onder ander het verhaal van de Leie, van Menen tot Sint-Eloois-Vijve lezen, krijg je tips hoe je je huis, tuin of bedrijf klimaatbestendiger kan maken en vind je info over de Durmevallei. Ook kan je lezen waar en wanneer de milieuboot vaart in het voorjaar 2022.

Stikstof in het water: hoe erg is dat?

Als het gaat over de negatieve invloed van stikstof op natuur, dan ligt de focus doorgaans op landbiotopen zoals heide of bos. Maar ook in het water komt meer en meer stikstof terecht. Wat is de impact daarvan op het waterleven? Een overzicht.

 < 1  2  3  4  5  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand