U bent hier:
Sigmaplan toont zijn waarde tijdens stormtijseizoen

Gemiddeld 1 à 2 keer per jaar, tijdens het stormtijseizoen van 1 oktober tot 15 april, kan de Schelde bij een noordwesterstorm een gevaarlijk hoge waterstand bereiken of zelfs overstromen. De kans dat dit gebeurt, is het grootst wanneer zo’n storm ook nog eens samenvalt met springtij. Maar ook bij hevige regenval in combinatie met springtij, of zelfs gewoon bij hoog water, treedt het Sigmaplan in werking.

Dikketruiendag op 17 februari 2022

Van open ramen en dikke truien … Helaas, daar zijn we voorlopig nog niet vanaf. Maar hé! Als we die trui nu eens gebruiken om anderen warm te maken om klimaatactie te ondernemen! Zet op Dikketruiendag je klimaatactie op je trui en inspireer anderen om je voorbeeld te volgen. Scholen die zich registreren maken kans op een leuke prijs.
Je kan ook onze facebookpost delen: https://www.facebook.com/mosvlaanderen/posts/4787091974681136

De kracht van onze natuurgebieden

CurieuzeNeuzen in de Tuin plaatste zes maanden lang, van april tot eind oktober, 5.000 gazondolken in de bodem van Vlaamse tuinen, parken, akkers en natuurgebieden. 200 daarvan stonden in 50 natte natuurgebieden van Natuurpunt in de provincie Antwerpen. De dolken verzamelden info over temperatuur, vochtgehalte en koolstofopslag in de bodem. En de resultaten zijn indrukwekkend.

Mascotte van Beveren, de bever, nu ook in het echt gespot in de gemeente

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel bevestigd: er zijn sporen van een bever op grondgebied Beveren. Er leeft al een tijd een populatie bevers in buurgemeente Kruibeke. Nu heeft boswachter Bram Vereecken van Natuur en Bos ook sporen aangetroffen in Beveren. Vermoedelijk is de bever in Beveren terecht gekomen tijdens het zoeken naar uitbreidingsgebied. (Bron: VRT NWS - 14/12/2021)

CurieuzeNeuzen in de Tuin - dossier Tuinen als spons

Universiteit Antwerpen en De Standaard presenteren na een half jaar lang meten op 5.000 plaatsen in Vlaanderen de eerste resultaten van het onderzoek. Ontdek de resultaten van het onderzoek ‘Jouw tuin als spons’.

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | november 2021

In deze editie lees je onder andere over het nieuw ontwerp die de Provincie Oost-Vlaanderen opmaakte voor de herinrichting van het overstromingsgebied in Kruisem, de opmaak van waterbalansen voor de provincie Oost-Vlaanderen en de uitbouw van het meetnetwerk waterpeilen.

 < 1  2  3  4  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand