U bent hier:
Woensdag 26/02/2020

We kunnen telefonisch moeilijker bereikbaar zijn door onderhoud aan onze telefooncentrale. U kan ons bereiken per mail: info@dewaterkant.org of op 0477 46 56 58.

21 april - Inspiratiedag 'Over dreigende droogte en waardevol water'

De voorbije drie jaar kregen we in Vlaanderen te maken met langdurige droogte en watertekort. Op 21 april organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen i.s.m. De Waterkant een inspirerende studiedag over deze uitdaging. Wat leren de klimaatvoorspellingen en studies ons? Welke maatregelen kan je als water- of natuurbeheerder, gemeente of landbouwer nemen om de impact van droogte te milderen? Zijn er mogelijkheden om water in grote hoeveelheden beschikbaar te hebben om droge periodes te overbruggen? Wat is de ambitie van de Provincie op het vlak van droogte? Noteer alvast 21 april in je agenda! Het definitieve programma met mogelijkheid tot inschrijven volgt binnenkort.

Milieuboot Nieuwsbrief | februari 2020!

Lees meer over de otter in Vlaanderen, hoe Aquafin vervuild slib gedeeltelijk omzet in slimme brandstof en hoe Vlaanderen waterschaarste aanpakt bij langdurige droogte. Kom daarnaast alles te weten over Teach for SDG’S, de inspiratiegids voor scholen, over de Brusselse Waterdagen en over de educatieve Milieuboottochten in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

Vlaanderen wordt te warm voor inheemse plantensoorten

Klimaatverandering is geen ‘ver-van-mijn-bed-show’. Het is niet enkel een verhaal van Australische bosbranden of ijsberen zonder ijs, maar ook voor onze inheemse natuur wordt het te warm onder de voeten.

Otter duikt op in Durme- en Moervaartvallei in Oost-Vlaanderen

In december 2019 kon een cameraval, tot drie keer toe, beelden maken van een otter in de Moervaartvallei in Oost-Vlaanderen. Dat is toch wel bijzonder aangezien de otter maar op heel weinig plaatsen in Vlaanderen nog voorkomt. Sinds eind jaren 1980 werd het dier wegens een gebrek aan waarnemingen beschouwd als mogelijk uitgestorven in Vlaanderen. Tot het in 2012 voor het eerst opnieuw waargenomen werd.

Dikketruiendag 2020 - Breng leven in je tuin!

Op 11 februari 2020 organiseert het Departement Omgeving voor de 16de keer Dikketruiendag. Het thema is ‘Breng leven in je tuin - meer biodiversiteit helpt het klimaat’.
Onze ambassadeur Frank Deboosere
legt uit waarom biodiversiteit belangrijk is voor het klimaat. Geef het goede voorbeeld en doe mee!

1  2  3  4  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand