U bent hier:
De Milieuboot vaart op Dender en Zeeschelde

Ben je een leerkracht van een school in de Dender- of Scheldestreek? Ben je lid van een vereniging uit deze regio? Of woon je in deze streek? Wil je als gemeente je bewoners een milieuboottocht aanbieden? Dan heb je geluk want de milieuboot zet in het najaar 2024 koers naar de Dender en de Zeeschelde en in het voorjaar 2025 naar de Zeeschelde, de Gentse binnenwateren, de Boven-Schelde en het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Reserveer je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek de waterloop bij jou in de buurt.

Provincie Oost-Vlaanderen bouwt nieuwe regelbare en vismigreerbare stuw op Damsloot

De Provincie Oost-Vlaanderen verving de bestaande vaste stuw op de Damsloot aan de Asserij, op de grens van Destelbergen en Laarne, door instelbare kantelstuwen en vistrappen. Zo kan het waterpeil actief geregeld worden en kunnen vissen zoals de kleine modderkruiper, bittervoorn en paling zich zonder hindernissen verplaatsen in het achterliggend natuurgebied De Damvallei.

26 september 2024 – Save the date! Studie-en belevingsdag Sigmaproject Hedwige Prosper

Grenzeloze Schelde en Natuurpunt organiseren op 26 september 2024 een studie- en belevingsdag over het Sigmaproject Hedwige Prosper met focus op klimaatverandering en -adaptatie, bescherming tegen wateroverlast, herstel van waardevolle riviernatuur en het toegankelijk houden van de haven in Natura 2000-context. Een dag met boeiende presentaties en terreinbezoek. Zet 26 september alvast in je agenda. Binnenkort meer info op de website van Grenzeloze Schelde.

Provincie Oost-Vlaanderen laat je kennismaken met overstromingsgebied

De Provincie Oost-Vlaanderen investeert als waterloopbeheerder elke dag in water. Wist je dat ze 34 gecontroleerde overstromingsgebieden over gans Oost-Vlaanderen beheert? Bij hevige regenval wordt het regenwater er tijdelijk gestockeerd. Wanneer de waterpeilen zakken, lopen de overstromingsgebieden langzaam weer leeg. Tijdens de Week van het Water, van 22 tot 31 maart bezochten heel wat geïnteresseerden de overstromingsgebieden in Kruisem, Kleit, Moortsele en Sint-Niklaas. >> Bekijk het filmpje.

Milieuboot Nieuwsbrief - juli 2024
De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | juni 2024

Lees in deze nieuwsbrief meer over de plannen die de Provincie Oost-Vlaanderen heeft om het vismigratieknelpunt op Molenbeek in Aalst aan te pakken, over het nut van ecobegrazing langs de waterlopen en de nieuwe stuw op de Damsloot in Destelbergen.

1  2  3  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand