U bent hier:
25 november - Dag van de Wetenschap

Op De Dag van de Wetenschap krijg je de kans om eens een blik achter de schermen te werpen in diverse bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Wetenschappers tonen je op zondag 25 november met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde workshops, boeiende demonstraties, toffe experimenten en interessante tentoonstellingen.

Milieuboot Nieuwsbrief 89 - oktober 2018!

Kom meer te weten over de overstromingsveiligheid en adembenemende getijdennatuur in de Durmevallei, het verhaal van het Kanaal Leuven-Dijle, de exotenbestrijding in de provincie Oost-Vlaanderen,…

Dag van de Natuur - 24 of 25 november 2018

Tijdens de Dag van de Natuur steekt iedereen de handen uit de mouwen. Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit te helpen? Help mee op 24 of 25 november 2018 bij jou in de buurt.

Ik stem voor #natuurdichtbijmij

Vlaanderen raakt stilaan bedolven onder het beton. Jammer, want dat bedreigt onze prachtige dieren, planten en landschappen. Stem jij voor meer #natuurdichtbijmij, een actie van Natuurpunt, Velt en BOS+? Laat dan nu van je horen!

Wat doet verstedelijking met fauna en flora?

Verstedelijking neemt wereldwijd in een hoog tempo toe. Resultaat: een toenemende druk op de dieren die er leven. Maar de natuur blijft niet bij de pakken zitten, zo blijkt uit een onderzoek waarover Natuur.focus bericht.

Alle macro-invertebraten op één digitaal platform

Al meer dan 25 jaar verzamelt de VMM waarnemingen van zoetwaterdieren in Vlaamse waterlopen. Al die data kan je nu online raadplegen in een wereldwijde databank.

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand