U bent hier:
Luchtkwaliteit altijd op zak met Belair-app

Hoe goed of slecht is de luchtkwaliteit op jouw locatie? Hoe zal het evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de nieuwe luchtkwaliteit-app Belair die de Vlaamse Milieumaatschappij vandaag lanceert.

Getijdengebieden Sigmaplan geven ecosysteem Zeeschelde een boost

lk jaar brengt het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) de toestand van de Sigmagebieden en het ecosysteem van de Zeeschelde in kaart. Ook dit jaar verscheen een rapport over het voorgaande jaar. Je kan een samenvatting lezen op de website van Sigmaplan.

De kwaliteit van ons water gaat fors achteruit

Er zit te veel mest in de Vlaamse rivieren. De waterkwaliteit ging er het voorbije jaar zelfs nog op achteruit.

Zondag 2 december 2018 - Bezoek het nieuw aangelegd overstromingsgebied in Brakel

Kom om op zondag 2 december een kijkje nemen naar het nieuw aangelegd gecontroleerd overstromingsgebied op de Verrebeek in Brakel. Bij een hartig kopje koffie krijgt u ter plaatse uitleg over het project. U komt ook te weten waarom het belangrijk is dat dit gebied verder ecologisch ontwikkeld wordt en u kan een afvissing van de Verrebeek volgen, een leuke ervaring voor jong en oud. We sluiten af met een drankje. Deelname is gratis, inschrijven is wel nodig.

Waarom het stikstofprobleem niet onderbelicht mag blijven

Dat klimaatverandering een belangrijk probleem voor mens en natuur is, is wijd en zijd bekend. Maar de problematische overdaad aan stikstof in onze omgeving blijft vaak onderbelicht. Nochtans bedreigt die overmatige stikstofdepositie het voortbestaan van verschillende soorten in de Vlaamse natuur: van zwammen en planten tot vlinders en vogels legt Wim Veraghtert van Natuurpunt Studie uit.

De Waterstand - oktober 2018!

Lees meer over de aanleg van een GOG in Erpe-Mere, ruiming van wachtbekkens en polder-of wateringgrachten in de provincie Oost-Vlaanderen

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand