U bent hier:
14 juli - Big jump voor een propere Dender

De Aalsterse Klimaatkoepel (Dâk) en Natuurpunt Aalst organiseren voor de negende keer de Aalsterse 'Big Jump'. Om 14:00 u. kunnen kinderen samen met De Waterkant waterdiertjes gaan opvissen en onderzoeken. Daarna zal het grootste Denderwaterdier hen in de ban houden want zeemeermin Sieglinde komt zingen voor een propere Dender met groene oevers. We springen met haar om 15.00 u in het water vanaf het drijvend ponton 'Dwarsligger. Daarna is het smullen van de waterbesparende hapjes van Ethisch Vegetarisch Alternatief.

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | juli 2019!

Lees meer over de aanpassingen in de Wet op de onbevaarbare waterlopen, het in kaart brengen van alternatieve bronnen voor de Oost-Vlaamse land- en tuinbouwsector, GIS-webservices en waarom zomermaaien belangrijk is voor een goede waterafvoer.

Natuurbeweging: Vlaams waterbeleidsplan legt de lat te laag voor waterkwaliteit en droogte

Vlaanderen heeft de laatste hand gelegd aan de zogeheten waterbeleidsnota. De natuur- en milieubeweging vreest dat het plan tekortschiet om de kwaliteit van onze waterlopen aanzienlijk te verbeteren tegen 2027, zoals Europa vraagt. De milieubeweging pleit er daarnaast voor om meer werk te maken van natuurlijke oplossingen zoals valleiherstel om klimaatproblemen door droogte en overstromingen het hoofd te kunnen bieden.

Milieuboot Nieuwsbrief juni 2019

Kom meer te weten over over Natuur en Gezondheid, het Albertkanaal tussen Wijnegem en Antwerpen, de Sigmaprojecten in de Durmevallei , de Europees beschermende natuur in Vlaanderen,…

Soortenrijke bossen functioneren beter, vooral wanneer ze klein zijn

Bossen met een hogere diversiteit aan boomsoorten functioneren beter: ze slaan bijvoorbeeld meer koolstof op, herbergen een grotere diversiteit aan insecten en zorgen voor een betere gezondheid bij vogels. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Universiteit Gent.

Dit staat ons te wachten als Vlaanderen verder versteent: verdubbeling hittedagen, meer CO2 en meer overstromingen

80.000 hectare: zoveel ongebruikte bouwgrond heeft Vlaanderen vandaag. Als die ruimte volgebetonneerd wordt, dan leidt dat tot meer overstromingen, droogtes en een verdubbeling van het aantal hittedagen.

 < 1  2  3  4  5  6  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand