U bent hier:
Doe jij ook mee aan de Week van de Korte Keten?

Van 4 tot en met 12 mei 2019 is er opnieuw de Week van de Korte Keten. De Provincie Oost-Vlaanderen zoekt initiatieven van producenten, gemeenten, verenigingen, restaurants, … die een activiteit organiseren tijdens de Week van de Korte Keten.

Word energieambassadeur!

Tot 1 april 2019 kan je als vereniging, school, gemeente of bedrijf een voorstel indienen bij de Provincie Oost-Vlaanderen om energieambassadeur te worden. Je kan een subsidieaanvraag indienen voor een concreet project dat de CO2-uitstoot wil verminderen in Oost-Vlaanderen.

Studie- en belevingsdag:
Sigmaprojecten Zeeschelde & Durme en de klimaatveranderingen

Studie- en belevingsdag op woensdag 17 april 2019 met focus op: klimaatverandering en beveiliging tegen overstromingen, nieuwe waardevolle en toegankelijke natuur langs de getijdenrivieren Zeeschelde en Durme, en attractieve stadsvernieuwing en recreatiemogelijkheden aan de waterkant. Met terreinbezoek aan de Sigmaprojecten tussen Hamme, Waasmunster, Temse, Bornem, Kruibeke en Antwerpen die afgewerkt of in uitvoering zijn en de toekomstige projecten - met de boot, te voet en/of per fiets!

Milieuboot Nieuwsbrief 90 - maart 2019!

Een frisse wind waait door de nieuwsbrief van De Milieuboot met een nieuwe lay-out. We nemen je mee langs het Kanaal naar Charleroi en de Durmevallei. We bespreken hoe ook jij het waterbeleid kan vormgeven en geven je een inkijk in het integraal waterbeleid van de Provincie Oost-Vlaanderen. De milieuboot vaart ook in 2019 uit met educatieve milieuboottochten voor scholen en verenigingen. Misschien vaar jij wel mee?

Nieuwe stuwen in de Scheldemeersen: goed voor mens en natuur

Vier nieuwe waterstuwen in de Scheldemeersen in Wortegem-Petegem moeten zorgen voor het herstel van het natuurlijke waterpeil en de natuur en landbouwgebieden bufferen tegen grote droogtes in de zomer. Bovendien zijn de stuwen zo ontworpen dat vissen er kunnen passeren. Zowel landbouw als natuur zullen kunnen profiteren van de voordelen van een verhoogd waterpeil.

Klimaatbetogers hebben groot gelijk!

In een open brief roepen meer dan 3.400 wetenschappers van alle Belgische universiteiten en onderzoeksinstellingen de beleidsmakers op om dringend meer klimaatambitie te tonen. “Kijk je naar de wetenschappelijke feiten, dan is er maar één besluit mogelijk: de actievoerders hebben groot gelijk.”

 < 1  2  3  4  5  6  7  8  9  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand