U bent hier:
Milieuboot Nieuwbrief | maart 2022

In deze nieuwsbrief kan je onder andere het verhaal van het Kanaal Gent-Terneuzen lezen, vind je meer info over de Sigmagebieden die je in de Durmevallei kan bezoeken, kom je meer te weten over de actie ‘Natuur in het hart‘ van Natuurpunt en krijg je een overzicht waar de milieuboot vaart in het najaar 2022 en voorjaar 2023. Veel leesplezier!

Publieksmoment krabbensleuf Melsenbeek

Kom op zondagvoormiddag 8 mei een kijkje nemen naar de krabbensleuf die de Provincie geplaatst heeft in de Melsenbeek aan de monding van de Schelde in Merelbeke. Bij een kopje koffie kom je alles te weten over de strijd tegen de Chinese wolhandkrab. Je krijgt ook uitleg over de vissen die voorkomen in de Melsenbeek, over de aanpak van de droogte en over het meten van de waterpeilen in de waterlopen. We sluiten af met een drankje. Interesse? Schrijf dan zeker in, want de plaatsen zijn beperkt. Deelnemen is gratis.

>> Schrijf in

De Waterstand - maart 2022 - Speciale editie ecologie
Waterbom over Vlaanderen zou tot 8 miljard euro schade kunnen veroorzaken

Als er een waterbom zoals die van afgelopen zomer in Wallonië, in Vlaanderen zou vallen, zou dat tot meer dan 8 miljard euro schade leiden, een stuk meer dan eerst gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe studie in opdracht van Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD), die de Mediahuis-kranten kon inkijken. Volgens de studie zou vooral Oost-Vlaanderen hard getroffen kunnen worden door overstromingen. De Vlaamse overheid doet nu een beroep op experten om Vlaanderen voor te bereiden op extreme neerslag. (Bron: VRT NWS - 14/02/2022)

Sigmaplan toont zijn waarde tijdens stormtijseizoen

Gemiddeld 1 à 2 keer per jaar, tijdens het stormtijseizoen van 1 oktober tot 15 april, kan de Schelde bij een noordwesterstorm een gevaarlijk hoge waterstand bereiken of zelfs overstromen. De kans dat dit gebeurt, is het grootst wanneer zo’n storm ook nog eens samenvalt met springtij. Maar ook bij hevige regenval in combinatie met springtij, of zelfs gewoon bij hoog water, treedt het Sigmaplan in werking.

Dikketruiendag op 17 februari 2022

Van open ramen en dikke truien … Helaas, daar zijn we voorlopig nog niet vanaf. Maar hé! Als we die trui nu eens gebruiken om anderen warm te maken om klimaatactie te ondernemen! Zet op Dikketruiendag je klimaatactie op je trui en inspireer anderen om je voorbeeld te volgen. Scholen die zich registreren maken kans op een leuke prijs.
Je kan ook onze facebookpost delen: https://www.facebook.com/mosvlaanderen/posts/4787091974681136

 < 1  2  3  4  5  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand