U bent hier:
De kwaliteit van ons water gaat fors achteruit

Er zit te veel mest in de Vlaamse rivieren. De waterkwaliteit ging er het voorbije jaar zelfs nog op achteruit.

Zondag 2 december 2018 - Bezoek het nieuw aangelegd overstromingsgebied in Brakel

Kom om op zondag 2 december een kijkje nemen naar het nieuw aangelegd gecontroleerd overstromingsgebied op de Verrebeek in Brakel. Bij een hartig kopje koffie krijgt u ter plaatse uitleg over het project. U komt ook te weten waarom het belangrijk is dat dit gebied verder ecologisch ontwikkeld wordt en u kan een afvissing van de Verrebeek volgen, een leuke ervaring voor jong en oud. We sluiten af met een drankje. Deelname is gratis, inschrijven is wel nodig.

Waarom het stikstofprobleem niet onderbelicht mag blijven

Dat klimaatverandering een belangrijk probleem voor mens en natuur is, is wijd en zijd bekend. Maar de problematische overdaad aan stikstof in onze omgeving blijft vaak onderbelicht. Nochtans bedreigt die overmatige stikstofdepositie het voortbestaan van verschillende soorten in de Vlaamse natuur: van zwammen en planten tot vlinders en vogels legt Wim Veraghtert van Natuurpunt Studie uit.

De Waterstand - oktober 2018!

Lees meer over de aanleg van een GOG in Erpe-Mere, ruiming van wachtbekkens en polder-of wateringgrachten in de provincie Oost-Vlaanderen

25 november - Dag van de Wetenschap

Op De Dag van de Wetenschap krijg je de kans om eens een blik achter de schermen te werpen in diverse bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Wetenschappers tonen je op zondag 25 november met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde workshops, boeiende demonstraties, toffe experimenten en interessante tentoonstellingen.

Milieuboot Nieuwsbrief 89 - oktober 2018!

Kom meer te weten over de overstromingsveiligheid en adembenemende getijdennatuur in de Durmevallei, het verhaal van het Kanaal Leuven-Dijle, de exotenbestrijding in de provincie Oost-Vlaanderen,…

 < 1  2  3  4  5  6  7  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand