U bent hier:
De circulaire economie van het water

In een wereld die zich aanpast aan de klimaatverandering, onderneemt de circulaire economie pogingen om economie en milieu met elkaar te verzoenen. Grenzeloze Schelde heeft voor u enkele praktijkvoorbeelden verzameld over de circulaire economie en water en waterlopen.

Grenzeloze Schelde Nieuws nr. 73 - maart 2016

Waarom waterdieren stikken in warm water

De vraag waarom waterdieren sterven als de watertemperatuur stijgt, leek tot nu toe onoplosbaar. Gaan ze dood omdat ze te weinig zuurstof kunnen opnemen, of nemen ze te weinig zuurstof op omdat ze om andere redenen doodgaan? Ecologen van de Radboud Universiteit en Cardiff University hebben nu antwoord: warm water jaagt de zuurstofbehoefte zo sterk aan, dat de dieren sterven aan ademnood.

Stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021. Niet-technische samenvatting

De stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021 bepalen wat Vlaanderen zal doen om de toestand van het oppervlaktewater en het grondwater te verbeteren en op welke manier we ons beter zullen beschermen tegen overstromingen.

Boommarters in Aalst

Het feit dat er nu ook boommarters konden worden gefilmd in een relatief klein en geïsoleerd bosgebied als het Kravaalbos bij Aalst kan er op wijzen dat dit dier aan een comeback bezig is, zelfs buiten grote bosgebieden.

 < 1  2  3  4  5  6  7


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand