U bent hier:
Openingsfeest expo 'Open kaart. Regio onder de loep'

Op 25 juni ben je van harte welkom in De Helix voor het openingsfeest van de nieuwe expo 'Open kaart. Regio onder de loep' van 12u tot 18u. Je kan er deelnemen aan workshops voor volwassenen en kinderen, meefietsen door de regio, meestappen met de landschapswandelingen of de gezinswandelingen, de nieuwe expo bezoeken of gewoon genieten van de sfeer met een hapje en een drankje. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Ben jij een oeverbewoner?

Woon jij langs een provinciale waterloop? Of ben je er professioneel mee bezig? Dan is deze boodschap voor jou bedoeld. Kijk en luister naar wat het alter ego van de bekende Oost-Vlaming Jan Matthys vindt van de Provincie, wat hedendaags waterlopenbeheer inhoudt en hoe je een goede buur van de waterloop kan zijn.

De Waterstand - april 2017 is uit!
Eet liever kippenbout of varken dan biefstuk

Ook in Vlaanderen groeit het inzicht: met een even grote veestapel gaan we het klimaat niet redden. We moeten minder en ander vlees eten.

Mosselen bevatten te veel plastic

De mosselen, langoustines en oesters uit onze Noordzee bevatten zoveel plastic dat we elk jaar 11.000 piepkleine deeltjes microplastic opeten. Een deel daarvan komt ook in ons bloed terecht.

Robuuste, groene valleien cruciaal in een veranderend klimaat

De klimaatverandering en de zorgwekkende afname aan biodiversiteit stellen ons voor gigantische uitdagingen. Hoe kunnen robuuste, groene valleien een antwoord bieden?

1  2  3  4  5  6  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand